Zárd üvegekbe az eper csodás ízét, zamatát, illatát. Ezt az egyszerűen elkészíthető, gyors eperszörpreceptet egészen biztosan imádni fogod. Érdemes a megadott hozzávalókkal azonnal kétszeres mennyiséget készíteni, mert ez az eperszörp egészen biztosan pillantok alatt elfogy.
Az eperszörp hozzávalói
- 45 dkg lecsumázott eper
- 25 dkg cukor
- 2,5 dl víz
Így készítheted el az eperszörpöt
Folyóvíz alatt alaposan mosd meg az epret, darabold fel. Tűzálló tálba töltsd a vizet és a cukrot, oldódásig hevítsd. Öntsd bele az epret, majd lassú tűzön, kevergetve 10-15 perc alatt főzd a gyümölcsöt puhára.
Vedd le a tűzről az edényt, és robotgép segítségével vagy burgonyanyomóval pépesítsd az epret a szörphöz. Forrald fel ismét, és továbbra is lassú 15-2 perc alatt tűzön főzd sűrűre.
Tisztára mosott üvegekbe töltsd a házilag készített eperszörpöt, jól zárd le, felbontást követően hűtőszekrényben tárold, és 2-3 napon belül fogyaszd el.
NLCafé-tipp: A dekoratív üvegbe töltött eperszörpöt szalaggal, címkével feldíszítve ajándékba is adatod szeretteidnek.
További szörpreceptek az NLCafén
- Így készíthetsz házi cseresznyeszörpöt
- Kihagyhatatlan recept: egyszerű házi ribizliszörp
- Befőzés: így készül a legfinomabb házi málnaszörp
- Hogyan kell bodzaszörpöt készíteni? Kapcsolódj a beszélgetésbe, és tudd meg
Fotó: Pinterest