Tartósítószer-mentes szuper egyszerű eperszörp receptje

nlc | 2016. Május 22.
A házilag, cukor és víz hozzáadásával készített eperszörp csak finomabb és frissebb lehet a boltban kaphatónál. Próbáld ki ezt az egyszerű tartósítószer-mentes eperszörpreceptet, amelyből szódavíz hozzáadásával zamatos nyári frissítőt készíthetsz.

Zárd üvegekbe az eper csodás ízét, zamatát, illatát. Ezt az egyszerűen elkészíthető, gyors eperszörpreceptet egészen biztosan imádni fogod. Érdemes a megadott hozzávalókkal azonnal kétszeres mennyiséget készíteni, mert ez az eperszörp egészen biztosan pillantok alatt elfogy.

Az eperszörp hozzávalói

Így készítheted el az eperszörpöt

Folyóvíz alatt alaposan mosd meg az epret, darabold fel. Tűzálló tálba töltsd a vizet és a cukrot, oldódásig hevítsd. Öntsd bele az epret, majd lassú tűzön, kevergetve 10-15 perc alatt főzd a gyümölcsöt puhára.

Vedd le a tűzről az edényt, és robotgép segítségével vagy burgonyanyomóval pépesítsd az epret a szörphöz. Forrald fel ismét, és továbbra is lassú 15-2 perc alatt tűzön főzd sűrűre.

Tisztára mosott üvegekbe töltsd a házilag készített eperszörpöt, jól zárd le, felbontást követően hűtőszekrényben tárold, és 2-3 napon belül fogyaszd el.

NLCafé-tipp: A dekoratív üvegbe töltött eperszörpöt szalaggal, címkével feldíszítve ajándékba is adatod szeretteidnek.

További szörpreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version