Házi Oreo jégkrém recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia

nlc | 2016. Június 05.
Oreo keksz mint házi jégkrém? Igen, ez egy létező párosítás. És mindenképpen javasoljuk legalább egyszer elkészíteni, ugyanis páratlanul különleges és finom. Ráadásul a receptet elrontani sem lehet, olyan egyszerű.

Elsősorban az Oreo keksz és a jégkrémek rajongói fogják imádni ezt a különleges párosítást. A házi jégkrémet kínálhatod különleges desszertként, vagy fogyaszthatod csak úgy, a magad örömére. Igazi nyári kikapcsolódás már a recept elkészítése is, hiszen még csak meg sem izzaszt az az 5 perc, amit igényel. Ha imádod a különleges Oreo tortát, imádni fogod ezt a házilag készíthető jégkrémet is.

A házi Oreo jégkrém hozzávalói

Így készítsd el a házi Oreo jégkrémet

Robotgéppel aprítsd össze a villámgyors házi jégkrém elkészítéséhez az Oreo keksz 2/3-át, azaz 20 dekányi mennyiséget. A félretett 10 dkg Oreo kekszet kézzel törd kisebb-nagyobb darabkákra.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliaaromával együtt, majd alaposan keverd el benne a sűrített tejet. Végül add hozzá a darált Oreo kekszet. Lezárt dobozban fagyaszd 6 órán át. A dobozból kivéve várj, amíg kissé megolvad, majd a maradék, kézzel feldarabolt Oreo kekszet is keverd a házilag készített jégkrémhez. Poharakba szedve kínáld.

További házi jégkrémreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version