Gasztro

Villámgyors jégkrémek házilag

Hirtelen jött a kánikula, mi meg még fel sem készültünk igazán a nagy hőségre. Itt az ideje!

Hangolódunk, hangolódunk. Lassan, de biztosan felkészülünk a nyárra a konyhában is. A sütik is gyümölcsösebbek és könnyedebbek már, és végre jönnek a házi jégkrémek és fagyik is. Kezdésként nagyon egyszerű, villámgyorsan összeállítható jeges édességeket hoztunk. 

Epres jégkrém

Hozzávalók:

  • fél bögre + 1 bögre (a cukorsziruphoz) víz
  • 150 g megtisztított eper
  • 100 g mascarpone
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Készítsük el a cukorszirupot. Forraljunk fel fél bögre cukrot és 1 bögre vizet, amíg a cukor feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Ez több lesz, mint amire szükségünk van – a többi szirupot tegyük a hűtőbe a következő jégkrémek készítéséig. Tisztítsuk meg az epreket, tegyük serpenyőbe, fedjük le és 6-10 percig főzzük, amíg megpuhulnak, majd hűtsük ki. Miután kihűlt, a puha epreket, a levüket és 140 ml cukorszirupot összeturmixolunk sima pürévé. Félretesszük. Keverjük össze a mascarponét és 40 ml cukorszirupot egy másik tálban simára.

Ahhoz, hogy a kívánt átlós formát elérjük, kanalazzunk a mascarponés keverékből egy-egy evőkanállal mindegyik jégkrémformának a sarkába átlósan, és tegyük be a fagyasztóba. Miután a mascarponekrém lefagyott, öntsük az epres keveréket is a formákba, helyezzük be a pálcikákat és fagyasszuk egy éjszakán át.

 

1 bögre = 250 ml

A receptet a Wannabe Chef bloggere készítette.

 

Frissítő jégnyalóka kókusztejjel

Hozzávalók 4 db pálcikás formához:

  • 4 dl kókusztej
  • 1 ek. porcukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverjük össze a porcukrot és a kókusztejet, majd öntsük formákba és tegyük a fagyasztóba 4 órára.

 

Őszibarackos-mézes jégkrém

Hozzávalók 4 pálcikás jégkrémhez:

  • 2-3 ek. víz
  • 4 ek. juharszirup vagy méz
  • 1-2 ek. mascarpone
  • 4 nagy meghámozott és szeletekre vágott nektarin vagy őszibarack
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szeletekre vágott őszibarackot vagy nektarint egy serpenyőbe tesszük a vízzel együtt, lefedjük egy fedővel és kis lángon 10 percig főzzük, amíg megpuhul. Időnként megkeverjük. Összeturmixoljuk sima pürévé. Adjuk hozzá a juharszirupot vagy a mézet, a mascarponét és jól keverjük össze. Hűtsük le szobahőmérsékletűre, és öntsük formákba. Tegyünk minden formába egy-egy pálcikát és helyezzük 4-5 órára a fagyasztóba.

 

További jégkrémek és fagylaltok házilag az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top