Reggelire készítsd házilag a müzlit!

nlc | 2016. Június 05.
A bolti helyett készítsd el te a reggeli müzliszeletedet! Pár alapanyag, 15 perc munka, sütés, és már csak szeletelned kell, és hagyni éjszaka kihűlni, reggel pedig már eheted is!

Az egészséges reggeli fontos, ezt mindig is tudtuk. De még az egészséges is lehet egészségesebb: mert igaz, hogy a bolti müzliszelet egészségesebb, mint egy isteni Nutellás kalács, de ha igazán jót akarunk magunknak, akkor a müzliszeletet is magunk készítjük. Készítsd el ma, és holnap már nem lesz gondod a reggelire!

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál vaj
  • 6 dkg tökmag
  • 10 dkg (aprított) mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg (sótlan) napraforgómag
  • 8 evőkanál méz
  • 30 dkg zabpehely
  • 10 dkg (durvára aprított) dió
  • ízlés szerint (vagy vanília) vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
Kategóriareggeli
Elkészítési idő85 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 120 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy edényben összekeverjük a zabpelyhet a mandulával, dióval, kókuszreszelékkel, napraforgómaggal, tökmaggal és a fűszerekkel. Alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a vajat a mézzel, hozzátesszük a vaníliát, majd ezt a folyadékot öntsük rá a száraz hozzávalókra, és keverjük össze. Ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy kis mézet.

Töltsük bele az egészet a tepsibe, és süssük nagyjából 75 percig. Vágjuk fel, mialatt hűl, és ami lepotyog a szeletekről, azt nassoljuk el, vagy osszuk meg a családdal. A gyerekek biztosan imádni fogják.

 Még több reggelirecept az NLCafén:

Exit mobile version