Az egészséges reggeli fontos, ezt mindig is tudtuk. De még az egészséges is lehet egészségesebb: mert igaz, hogy a bolti müzliszelet egészségesebb, mint egy isteni Nutellás kalács, de ha igazán jót akarunk magunknak, akkor a müzliszeletet is magunk készítjük. Készítsd el ma, és holnap már nem lesz gondod a reggelire!
Házi müzliszelet
Hozzávalók:
- 6 evőkanál vaj
- 6 dkg tökmag
- 10 dkg (aprított) mandula
- 10 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg (sótlan) napraforgómag
- 8 evőkanál méz
- 30 dkg zabpehely
- 10 dkg (durvára aprított) dió
- ízlés szerint (vagy vanília) vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 120 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy edényben összekeverjük a zabpelyhet a mandulával, dióval, kókuszreszelékkel, napraforgómaggal, tökmaggal és a fűszerekkel. Alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a vajat a mézzel, hozzátesszük a vaníliát, majd ezt a folyadékot öntsük rá a száraz hozzávalókra, és keverjük össze. Ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy kis mézet.
Töltsük bele az egészet a tepsibe, és süssük nagyjából 75 percig. Vágjuk fel, mialatt hűl, és ami lepotyog a szeletekről, azt nassoljuk el, vagy osszuk meg a családdal. A gyerekek biztosan imádni fogják.
Még több reggelirecept az NLCafén:
- 5 megunhatatlan egészséges reggeli
- Egészséges reggelik gyerekeknek
- 6 ínycsiklandozó tojásos reggeli