Cseresznyés palacsinta – glutén- és laktózmentes recept

nlc | 2016. Június 14.
Egy mennyei cseresznyés palacsinta, amelyet még glutén- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak, hiszen egyiket sem tartalmazza. Természetesen a cseresznyés tölteléket a hagyományos palacsintatésztába is beletöltheted.

Próbáltad már cseresznyével megtölteni a palacsintát? Akár igen, akár nem a válaszod, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod, mert egészen káprázatosan finom. A palacsintát készítheted glutén- és laktózmentes változatban, vagy süthetsz hagyományos palacsintát is. Mutatjuk az allergénektől mentes cseresznyés palacsinta receptjét.

A cseresznyés palacsinta hozzávalói

A palacsintatésztához

A cseresznyés töltelékhez

Így készül el a cseresznyés palacsinta

A cseresznyés palacsinta tésztájának elkészítéséhez nagyobb edényben robotgéppel keverd a mandula- vagy rizstejhez a tojásokat, a vaníliaaromát és a felolvasztott kókuszzsírt.

Egy másik keverőtálban a tápiókakeményítővel keverd össze a kókuszlisztet, a nyírfacukrot és a sót, majd kanalanként adagold a tejes keverékhez. Robotgéppel keverd simára. Hagyd állni legalább fél órát.

Közben készítsd el a desszertekhez is használható cseresznyés szószt. A megmosott, kimagozott, lecsumázott gyümölcsöt öntsd nagyobb tűzálló edénybe, add hozzá a citromlevet, a vizet és a mézet, majd lassú tűzön forrald fel. 15 percig főzd. Amikor a házi cseresznyeszörphöz hasonlóan kellő mennyiségű levet eresztett a gyümölcs, merőkanállal merj ki a léből 2-3 adagnyi mennyiséget, öntsd üvegedénybe, és keverd simára a tápiókakeményítővel. Öntsd a keményítős levet az edénybe, folyamatos kevergetés mellett, forrald még néhány percig, amíg besűrűsödik. Vedd le az edényt a tűzről.

Egy evőkanálnyi kókuszzsíron süsd ki a diétába illeszthető isteni palacsintákat, majd a meleg cseresznyés tölteléket belekanalazva csavard föl és melegen kínáld. Olvasztott csokoládéval meglocsolgathatod a palacsintákat.

További palacsintarecepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version