Gasztro

Különleges almás palacsinta, amit imádni fogsz

Igazi téli íz az alma fahéjjal megszórva. Töltsd hajtott palacsintába és kínáld leves mellé főételként. Egyszerű recept, mégis különleges ebéd, vacsora készülhet belőle.

Az almás palacsintának számtalan variációja ismert, de könnyen elképzelhető, hogy a mostani receptünkkel még nem találkoztál. Mindenesetre érdemes kipróbálni ezt a különleges hajtogatott almás palacsintát, mert egyszerűen elkészíthető, és egészen biztosan imádni fogod.

Az almás palacsinta hozzávalói kb. 15 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 tojás
  • 3 nagyobb nem túl édes alma
  • csipet só
  • fahéj
Különleges almás palacsinta, amit imádni fogsz

Így készítheted el az almás palacsintát

A lisztet keverőtálba mérd ki, keverd el benne a cukrot és a sót. Egyesével add hozzá a tojásokat, aztán apránként öntsd hozzá a tejet is és keverd a palacsintatésztát simára. Hagyd pihenni legalább 1 órát.

Hámozd meg az almákat és szeleteld vékonyra.

Kevés olajjal forrósítsd fel a palacsintasütőt és tölts bele egy adagnyit a tésztából. A palacsintatészta egyik felére rakj az almaszeletekből, amikor megdermedt a tészta felső része, hajtsd félbe és szedőlapát segítségével óvatosan fordítsd meg, majd ismételd meg a mozdulatot. Mindkét oldalt 2 percig süsd, azután csúsztasd tányérra a palacsintát. Ismételd a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy.

Tálalás előtt fahéjas porcukorral vagy csak fahéjjal vékonyan szórd meg az almás palacsintákat.

További palacsintareceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top