Gasztro

A tökéletes vizes palacsinta receptje

A palacsinta gyors, egyszerű és nagyon finom. És igen, tej nélkül, vízzel is el lehet készíteni! Mutatjuk, hogyan!

Ez az, amit mindenki szeret, és ha vizes palacsintát készítesz, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. De ez a recept akkor is jól jöhet, ha egyszerűen csak nincs otthon tej, sőt így olcsóbb is elkészíteni a palacsintákat

Hozzávalók a vizes palacsintához:

  • 7 dl szódavíz, szénsavas vagy ásványvíz, de ha csak csapvíz van, az is megteszi
  • 1 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet só
Ízes palacsinta

Töltött palacsinta (Profimedia)

A vizes palacsinta elkészítése:

A tojást habverővel elkeverjük (felverni nem kell), majd hozzáadjuk a lisztet, nagyjából a víz felét és az olajat. Nokedlisűrűségűre keverjük, ezt hígítjuk fel a maradék vízzel. Teflonba vagy kerámiaserpenyőbe kb. fél evőkanálnyi olajat teszünk, felhevítjük, és adagolhatjuk bele a tésztát, kb. 2 perc múlva fordítsuk meg (mindehhez persze pontos időt nem lehet megadni, figyelni és érezni kell).

Persze ha nagyon profik vagyunk, csinálhatjuk így is a palacsintát:

Még több palacsintarecept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top