3 könnyű nyári étel, amit imádni fogsz

nlc | 2016. Június 16.
Ezek a fogások olyan könnyen és gyorsan megvannak, hogy arra fordíthatod az időd, amire igazán kell: a jó idő kiélvezésére.

 Ki akarna órákig robotolni a konyhában, miközben odakint hét ágra süt a nap? Nyáron maximálisan ki akarjuk élvezni a jó időt, és eközben a legjobb, ha friss és könnyű ételeket fogyasztunk. Mutatunk három isteni fogást, ami hipp-hopp elkészíthető.

Retkes-spárgás pita ricottával

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vágd hosszú csíkokra a spárgát és kis darabokra a retket. Egy teáskanál citromlével és egy csipet sóval forgasd össze egy tálban.
  2. Reszeld le a citrom héját, tedd félre.
  3. 1 teáskanál citromlevet, 1 teáskanál olajat és némi sót keverj össze. Ez jön majd a salátára.
  4. A maradék citromlevet és sót add hozzá a ricottához, keverd össze egy tálban. Borssal is ízesítsd.
  5. A pitákat egy kis olajjal kend be és pirítsd meg serpenyőben.
  6. A pitákat helyezd egy tepsibe, a tetejükre pakold rá a salátát, a zöldségeket, majd szórd rá a citromhéjat. 170 fokos sütőben 4-5 percig süsd át.
  7. A legvégén jöhet a tetejére a ricotta. Várj, amíg meghűl, majd tálald.

Caprese tésztasaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Al dentére (közepesen keményre) főzd meg a tésztát, majd hagyd kihűlni.
  2. Minden összetevővel keverd össze egy nagy tálban.
  3. Már tálalhatod is! Hűtőben 3 napig eláll.

Kolbász, krumpli és zöldbab fóliában sütve

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az alufóliából 4 kis batyut formázunk, az ételeket szintén 4 adagra osztjuk.
  2. A batyukba beletöltjük a hozzávalókat: az aljára mehet egy kis olaj, a tetejére pedig vaj.
  3. A négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket, és tepsiben sütőbe tesszük.
  4. Grill fokozaton, 220 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Forrás: BuzzFeed

Exit mobile version