Hétvégi grilltipp: ázsiai BBQ sertésoldalassal

nlc | 2016. Június 18.
Végre hétvége, végre megint van időnk pihenni és grillezni! Ma egy fantasztikusan finom ázsiai BBQ sertésoldalast hoztunk, és már be is hűtöttük mellé az itókát, hogy tökéletes legyen a ma esténk.

 

Ázsiai BBQ sertésoldalassal

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • fél tk. édeskömény
  • 1 citrom leve
  • 1 tk. római kömény
  • 1 gumó gyömbér
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg oldalas
Kategóriafőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Pácot készítünk a fűszerekből, majd a darabokra vágott sertésoldalast megforgatjuk benne, és pár órára a hűtőbe tesszük. Első lépésben alufóliával letakarva, kevés víz hozzáadásával másfél óra alatt megpároljuk a grillsütőben. Ezután a faszenes grillt indirekt sütési módra állítjuk, és 110-120 fokon 30 perc alatt, már fólia nélkül megsütjük. A faszénre cseresznyefaforgácsot is dobhatunk, kellemes, füstös ízt ad a húsnak.

Javasolt sörpár: gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale.

 

Még több cikk grill témában az NLCafén:

Exit mobile version