Gasztro

Grill-party a szabadban

A kora õszi idõjárás még tartogat lehetõséget egy-két kerti party megrendezésére, aminek mi más lehetne a csúcspontja, mint a grillezés. Íme, néhány tuti recept és praktikus tanács, hogy vendégeink végül nehogy hoppon maradjanak.




• Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már parázslik!
• A kerti sütéshez mindig friss húst használjunk – ne tároljuk mélyhűtőben.
• Pácoláskor használjunk fémedényt – műanyagban könnyen bepállik a hús.
• Ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk, akkor megpárolódik, és nem ég meg.
• Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el.
• A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át!
• A húsokat soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük a húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassuk a húsokat.
• A parázson való sütésnél a tűz erősségét a parázs szét -vagy összehúzásával, hamuval történő beszórással szabályozhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése