Zabpehely – 2 szuper recept

nlc | 2016. Július 11.
A zabpehelyből készült sütik nemcsak egészségesek, nagyon finomak is. Készítsd el két szuper receptünket, a málnás-zabpelyhes morzsasütit és a zabpelyhes palacsintát. Mindkettő isteni.

A zabpelyhes sütik könnyebbek a fehér lisztből készült édességeknél. De nemcsak ezért érdemes a liszt egy részét zabpehelyre cserélni, az ízvilág is egészen más, még finomabb lesz. Készítsd el trendi zabpelyhes receptjeinket, biztosan nem fogod megbánni.

Az egyszerűség kedvéért a receptben írt mennyiségeket bögrében adjuk meg. 1 bögre = 2,5 dl

Málnás-zabpelyhes morzsasüti

Hozzávalók

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki alufóliával egy kerek tortaformát, majd nagyon vékonyan kend meg olajjal.

Keverd habosra a porcukrot az olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. Add hozzá a lisztet, amelyben elkeverted a csipet sót és a zabpelyhet, ami még az egészségedet is védi. Addig kevergesd, amíg könnyen formálható, omlós tésztát kapsz. Tedd félre a morzsasüti tésztájának nagyjából a harmadát.

Simítsd el a zabpelyhes tésztát az előkészített tortaformában, kend meg a málnalekvárral, majd morzsásan szórd meg a félretett tésztával.

Told a zabpelyhes sütit a sütőbe, és süsd kb. 35 percig, vagy amíg szépen megpirul a teteje. Szeletelés, tálalás előtt legalább két órát hagyd pihenni.

A legfinomabb zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók

Keverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd csomómentesre. Pihentesd a palacsintatésztát 10-15 percig.

Forrósítsd fel a palacsintasütőt, evőkanálnyi vajon vagy olajon süsd szép aranybarnára a szuperegészséges zabpelyhes palacsinták mindkét oldalát.

Ízlés szerint juharsziruppal, mézzel meglocsolva, fahéjas porcukorral megszórva vagy málnalekvárral megkenve tálald.

Próbálj ki más zabpelyhes receptet is!

Fotók: Pinterest

Exit mobile version