Gasztro

Szuperegészséges reggeli: zabkorpás-hajdinás palacsinta

Ez az egészséges, gluténmentes, de mégis nagyon extra palacsinta lehet az új kedvenc reggelid!

 Imádjuk a palacsintát, mert az egyik legsokoldalúbb reggeli vagy desszert. A most következő szuperegészséges változat különlegessége, hogy hajdinalisztből és zabkorpából készül, és még egy kis kókusz is kerül a tésztájába.

Szuperegészséges reggeli: zabkorpás-hajdinás palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabkorpa
  • fél csésze hajdinaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • egy csipet só
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 1/4 csésze light kókusztej (konzerv)
  • fél csésze mazsola
  • 1/3 csésze pirított kókuszchips

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a zabkorpát, a hajdinalisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
  2. Add hozzá a tojást, a juharszirupot, a vaníliaaromát és a kókusztejet. Keverd el alaposan.
  3. Óvatosan keverd hozzá a mazsolát és a kókuszchipset.
  4. Forrósíts fel egy kivajazott vagy kókuszvajjal megkent serpenyőt. Addig süsd a palacsintákat, amíg kellemesen barna színük nem lesz.
  5. Tálald gyümölcskompóttal: például egy kis juharszirupban megforgatott áfonya kiváló választás!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top