Ha azt gondoltad, túl vagy minden lehetséges elkészítési formáján – még a skót fasírtba töltött tojáson is –, a tojás még akkor is tartogat számodra meglepetéseket! Itt van mindjárt a tamagoyaki, azaz a japán omlett, amibe egy kis alga és finom sajt is került. Ha kedveled a japán konyhát, ez lesz a kedvenc reggelid!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- só
- 2 algalap
- 2 szelet sajt
- majonéz
- japán fűszerkeverék
Elkészítés:
- Verd fel a tojásokat (ne ragaszkodj a pálcikához, nyugodtan villával is csinálhatod!). Sózd meg.
- Egy tepsit vajazz vagy olajozz ki vékonyan. Kicsit itasd is fel. Tedd közepes lángra a tűzhelyre.
- Öntsd a tepsibe körülbelül a tojás negyedét.
- Ha elkezd sülni, tedd rá az egyik algalapot, majd az egyik szelet sajtot. Tekerd fel.
- Öntsd a tepsibe a tojás másik negyedét. Tekerd rá a szendvicsre.
- A harmadik negyedre ismét jöhet egy algalap és egy szelet sajt. Tekerd fel, majd öntsd hozzá a maradék tojást és azt is tekerd rá.
- A kész tekercset szeleteld fel, locsolj rá majonézt, valamint ízesítsd piros japán fűszerkeverékkel.
Forrás: Tasty