Unod a rántottát? Készíts ínycsiklandó japán omlettet!

nlc | 2016. Július 14.
Szereted a japán konyhát? Akkor vigyél a reggeli tojásba is egy kis távol-keleti színt, és készítsd el ezt hagyományos japán omlettet!

Ha azt gondoltad, túl vagy minden lehetséges elkészítési formáján – még a skót fasírtba töltött tojáson is –, a tojás még akkor is tartogat számodra meglepetéseket! Itt van mindjárt a tamagoyaki, azaz a japán omlett, amibe egy kis alga és finom sajt is került. Ha kedveled a japán konyhát, ez lesz a kedvenc reggelid!

 Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  Verd fel a tojásokat (ne ragaszkodj a pálcikához, nyugodtan villával is csinálhatod!). Sózd meg.
  2. Egy tepsit vajazz vagy olajozz ki vékonyan. Kicsit itasd is fel. Tedd közepes lángra a tűzhelyre.
  3. Öntsd a tepsibe körülbelül a tojás negyedét. 
  4. Ha elkezd sülni, tedd rá az egyik algalapot, majd az egyik szelet sajtot. Tekerd fel.
  5. Öntsd a tepsibe a tojás másik negyedét. Tekerd rá a szendvicsre. 
  6. A harmadik negyedre ismét jöhet egy algalap és egy szelet sajt. Tekerd fel, majd öntsd hozzá a maradék tojást és azt is tekerd rá.
  7. A kész tekercset szeleteld fel, locsolj rá majonézt, valamint ízesítsd piros japán fűszerkeverékkel.

Forrás: Tasty

Exit mobile version