Gyorsan valami édeset: csokis-meggyes lepény

nlc | 2016. Július 17.
A leveles tészta már sokszor megmentett minket, ezért ma is elővesszük a mélyhűtőből, hogy aztán egy kis túróval, csokival és finom friss meggyel megpakolva villámgyorsan egy finom édes lepény legyen az asztalon.

 

Hozzávalók kb. 4 szelethez:

A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk. A kiolvasztott leveles tésztát enyhén kinyújtjuk, és téglalap alakú darabokat vágunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és végül az apróra vágott étcsokoládét, és összekeverjük. A csokis túrókrémmel megkenjük a leveles tésztából készült szeleteket, majd telerakjuk magozott meggyel. A tészta széleit felhajtjuk és lekenjük egy elhabart tojással. Tepsire helyezzük, sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, míg a széleken szépen megpirul a tészta.

Még több csokis édesség az NLCafén:

Exit mobile version