Amíg tart a nyár, és egyfolytában bikinikésznek kell lennünk, addig nem árt betárazni olyan receptekből, amelyek amellett, hogy finomak és kiadósak, a kalóriatartalmuk is csekély. A csicseriborsó erre a legjobb példa: szuperlaktató, mégsem szabotálja a diétát. Következzen egy most egy pikáns csicseriborsós-currys egytál, amit neked is ki kell próbálnod.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd kinyomott fokhagyma
- 2 tk. őrölt koriander
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. kurkuma
- csipet csilipehely
- csipet só
- 3 centis gyömbér, felvágva
- 4 paradicsom felvágva
- 4 ek. vörös lencse
- 4 ek. sűrű kókuszkrém
- 250 g brokkoli
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 100 g friss spenót
- 1/2 citrom leve
- a tálaláshoz natúr joghurt és friss koriander
Elkészítés:
- Növényi olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a koriandert, a római köményt, a kurkumát, a sót, a csilit és a gyömbért. Keverd el alaposan.
- Ezután add hozzá a felaprított paradicsomot, a vörös lencsét, a kókuszkrémet. Miután alaposan elkeverted, tegyél rá fedőt, és 15 percig hagyd párolódni.
- Most jöhet hozzá a brokkoli, amivel főzd még 4 percig.
- Ezután add hozzá a csicseriborsót és a spenótot, és főzd további 3 percig, majd locsold rá a citromlevet.
- Tálald egy kanálnyi natúr joghurttal és szórd meg friss korianderrel. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty