3 trükk, hogy még finomabb legyen a főtt kukorica

nlc | 2016. Július 20.
A nyár kihagyhatatlan csemegéje a főtt kukorica. És hogy még finomabbra tudd elkészíteni, 3 szuper trükköt javaslunk. Próbáld ki, és biztosak vagyunk benne, ezentúl csak így főzöd a csemegekukoricát.

Különleges trükköket mutatunk, melyekről talán még sosem hallottál, és így sosem próbáltad ilyen módon megfőzni a csemegekukoricát. A nyár kihagyhatatlan főtt kukoricája idén még finomabb lehet. Tégy egy próbát, megéri. Sőt garantáljunk, ezentúl csak így készíted a kukoricát.

1. szuper trükk főtt kukorica készítéséhez

A kukorica főzővizéhez önts 3 deci tejet, és adj hozzá 5 deka vajat a só mellett. Főzd a megtisztított, félbevágott kukoricákat a szokott módon, fedővel félig letakarva kb. 20 percig. Szedd ki a vízből, forrón tálald.

2. szuper trükk főtt kukorica készítéséhez

Vágd le ujjnyi szélesen a kukoricák mindkét végét, majd csak a legfelső, száraz héjakat távolítsd el róluk. Bőséges mennyiségű sós, forrásban lévő vízben főzd a csemege kukoricát kb. 15-20 percig, és konyhai csipesszel emeld ki a vízből. Bontsd ki a héjból, locsold meg kevés vajjal, ízlés szerint sózd, és már fogyaszthatod is a mennyei finom főtt kukoricát.

3. trükk a főtt kukorica ízesítéséhez

Főzd meg a forrásban lévő vízben a megtisztított, félbevágott kukoricákat, és az alábbi módokon ízesítheted a tálalás előtt:

További főtt kukorica témában írt cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version