Egy egész vendégsereget jól lakathatsz ezzel a nyári, paradicsomos tésztasalátával

nlc | 2016. Július 21.
Jöjjön egy igazi retró recept, mediterrán köntösben: a legközelebbi kerti partira készíts aszalt paradicsomos tésztasalátát!

Olyan kerti partira vagy piknikre vagy hivatalos, ahol mindenki bedob valamit a közösbe? Ebben az esetben van egy remek tippünk: a most következő napcsókolta aszalt paradicsomos tésztasalátát ugyanis sok személyre elkészítheted, és könnyen szállíthatod. Már mutatjuk is:

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

Elkészítés:

  1. Az aszalt paradicsom felét 2 teáskanál sóval, az ecettel, az olívaolajjal, a kapribogyóval és a fokhagymával tedd aprítóba. Aprítsd majdnem simára.
  2. Al dentére főzd a tésztát, közben aprítsd fel a maradék aszalt paradicsomot.
  3. Ha kész a tészta, egy nagy tálban keverd össze a szósszal, add hozzá a koktélparadicsomot, a mozzarellát, az olívát és az aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és parmezánnal.
  4. Tálald szobahőmérsékleten.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version