Baconös-tojásos lecsó recept – reggelire is kiváló

nlc | 2016. Július 23.
Picit rántotta, picit lecsó. Együtt pedig valami egészen különleges étel készíthető a baconös-tojásos lecsó receptje alapján. Próbáld ki, és egészen biztosan imádni fogod a laktató és nagyon finom, reggelinek is tökéletes ételt.

Gyorsan elkészül, és elronthatatlan ez a lecsórecept. És ha már unnád a rántottás vagy főtt tojásos reggelit, akkor dobd fel a napodat ezzel a szuperfinom és rendkívül laktató baconös-tojásos recepttel. Ropogósan friss bagettel vagy pirítóssal egyszerűen mennyei. A receptet személyenkénti mennyiségben adjuk meg, így mindenből annyiszor többet használj fel, ahány adagot készítesz.

A baconös-tojásos lecsó hozzávalói

Így készül a baconös-tojásos lecsó

A zsíron vagy olajon pirítsd meg a felkockázott bacon szalonnát. Közben kockázd a paradicsomot, vágd karikákra a paprikát. Dobd a paprikát a megpirult szalonnára, 5 percig, alacsony lángon párold, majd jöhet rá a paradicsom is. Ízlés szerint sózd, borsozd, továbbra is alacsony lángon főzd puhára 15 perc alatt. Vedd le a fedőt, emelj a hőmérsékleten, és kissé főzd vissza a télire is elrakható lecsó levét.

A tökéletes lecsót fejezd be a felvert és kissé megsózott tojással, öntsd a zöldséges, baconös keverékhez. Kevergetés mellett a számodra ideális keménységűre főzd a tojásos lecsót.

További lecsóreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version