Kihagyhatatlan recept: levendulás őszibaracklekvár

nlc | 2016. Augusztus 03.
Különleges, egyedi illat és íz. Páratlan különlegesség, amit legalább egyszer el kell készíteni és meg kell kóstolni. A levendulás őszibaracklekvárnak nem lehet ellenállni. Mutatjuk a receptet.

A levendulát számtalan módon használhatod fel. Készíthetsz belőle illatpárnákat a molyok elűzésére, de csodaszép díszeket is összeállíthatsz belőle.

A levendulát ugyanakkor meg is eheted. Fontos szabály persze a mennyiség, hiszen intenzív aromája elronthatja a végeredményt, és olyan érzést kelthet, mintha szappant kóstolnál. A levendulás sütik és lekvárok titka a pontos adagolásban rejlik.

Készítsd el ezt a különlegesen finom levendulás őszibaracklekvárt. Kövesd a recept leírását lépésről lépésre és nem fogsz csalódni a végeredményben. A mennyiségből kb. négy 2,75 deciliteres üveg lekvárt készíthetsz.

Hozzávalók a levendulás őszibaracklekvár elkészítéséhez

Így készül a levendulás őszibaracklekvár

Öntsd a forró vízbe a szárított levendulát és hagyd állni legalább 20 percet. Közben mosd meg az őszibarackot, hámozd, távolítsd el a magját, vágd apróbb kockákra.

Főzőedénybe öntsd a gyümölcsöt, add hozzá a cukrot és a levendulát. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a citromlevet és főzd még 5 percig a levendulás baracklekvárt. Vedd le az edényt a tűzről, keverd el alaposan a pektint a lekvárban, végül forrón kanalazd az előzőleg tisztára mosogatott befőttesüvegekbe. Jól zárd rá az üvegekre a szintén tiszta kupakokat, fordítsd fejre, hagyd így 5 percig.

Forralj edényben vizet, állítsd bele az üvegeket, és hagyd ilyen módon teljesen kihűlni az őszibaracklekvárt.

Szuper baracklekvárrecepteket találhatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version