Amit nem lehet abbahagyni: mini oreós sajttorta receptje

nlc | 2016. Augusztus 27.
Ezt a minisajttorta-receptet olyan egyszerű elkészíteni, mint egy tepsi muffint megsütni. De nemcsak ezért érdemes megpróbálkozni vele, hanem azért is, mert tényleg olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni. És nemcsak az Oreo keksz rajongóinak ajánljuk ezt igazi különlegességet.

Mondhatni ez egy igazi 2 in 1 recept. És van is benne igazság, hiszen az Oreo keksszel megbolondított sajttorta egészen különleges párosítás eredménye. Nemcsak mutatós, nagyon finom is. Ez az a recept, amit legalább egyszer ki kell próbálni. És hogy még egyszerűbb dolgod legyen, a mennyiségeket bögrében adjuk meg. 1 bögre = 2,5 dl

A mini oreós sajttorta hozzávalói

Így készül a mini oreós sajttorta

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy 12 mélyedéses muffinsütőt bélelj ki muffinpapírkákkal.

Az egyik legfinomabb házi sajttorta alapjához 1,5 bögre Oreo kekszet keverj el az olvasztott vajjal. Miután összeállt, oszd el egyenletesen a tésztát a sütőtál mélyedéseiben. Told a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 8 percig, majd vedd ki, és hagyd kihűlni.

Közben keverőtálba öntsd a sajtkrémet, és robotgéppel néhány perc alatt keverd habosra. Lassan és továbbra is kevergetve add hozzá a cukrot, majd a vaníliaaromát. A felvert tojásokat is lassan adagolva keverd a sajtkrémhez. Végül keverd a sajttorta krémjébe a maradék Oreo kekszet is, de ezt már fakanállal keverd a krémbe.

A sajtkrémet is oszd el egyenletesen a már lehűlt tésztára töltve a mélyedésekben.

Told vissza a sütőbe a pofonegyszerűen elkészített oreós sajttortát, és süsd készre kb. 15-17 perc alatt. A kihűlt mini sajttortákat a tálalás előtt legalább két órán át hagyd pihenni a hűtőszekrényben.

További sajttortarecepteket találsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version