Te is imádod nyáron a desszertet egy finom jegeskávéra vagy egy krémes jeges cappuccinóra cserélni? Megértjük, de sajnos ahogy a hőmérséklet hűvösebbre fordul, a jegeskávétól is búcsúznunk kell egy időre. Azonban van egy szuper ötletünk, hogyan idézheted fel kedvenc kávés finomságod a hidegebb napokon is: alakítsd tortává! A most következő mennyei sajttortát még sütnöd sem kell. Mutatjuk, hogy készül.
Jegeskávés sajttorta
Hozzávalók:
- 24 Oreo keksz
- 1/4 bögre olvasztott vaj
- 1/4 tk. só
- 450 g krémsajt
- 1/2 bögre tejföl
- 1 bögre porcukor
- 1/4 bögre lefőzött kávé
- 1/4 bögre tejszínhab
- 2 ek. instant eszpresszó por
- 1/2 tk. vanília kivonat
- a díszítéshez: csoki és karamellszósz, tejszínhab, csokireszelék
Elkészítés:
- A kekszet daráld egy aprítóval egészen finom por állagúra.
- A kekszport keverd össze az olvasztott vajjal és a sóval, majd béleld ki ezzel a keverékkel egy mély piteforma alját. Tedd hűtőbe 15-20 percre.
- A krém elkészítéséhez: a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot, a kávét, a tejszínhabot, valamint az eszpresszó port és a vanília kivonatot egy robotgéppel dolgozd össze, amíg sima krémet nem kapsz.
- Öntsd ezt a krémet a kekszes alapra, és tedd vissza a hűtőbe még egy órára.
- Ha letelt az egy óra, már csak a díszítés van hátra: a torta tetejére locsolj csokit és karamellszirupot, majd kínáld meg egy kis tejszínhabbal és csokireszelékkel is.
Forrás: Popsugar