Így csinálhatsz a kedvenc jegeskávédból mennyei sajttortát

nlc | 2016. Szeptember 08.
Te is egész nyáron jegeskávét szürcsöltél? Ezt a jó szokásodat a hűvösebb időben is megtarthatod, ha elkészíted ezt a mennyei, jegeskávé ihlette sajttortát!

Te is imádod nyáron a desszertet egy finom jegeskávéra vagy egy krémes jeges cappuccinóra cserélni? Megértjük, de sajnos ahogy a hőmérséklet hűvösebbre fordul, a jegeskávétól is búcsúznunk kell egy időre. Azonban van egy szuper ötletünk, hogyan idézheted fel kedvenc kávés finomságod a hidegebb napokon is: alakítsd tortává! A most következő mennyei sajttortát még sütnöd sem kell. Mutatjuk, hogy készül.

 Jegeskávés sajttorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A kekszet daráld egy aprítóval egészen finom por állagúra.
  2. A kekszport keverd össze az olvasztott vajjal és a sóval, majd béleld ki ezzel a keverékkel egy mély piteforma alját. Tedd hűtőbe 15-20 percre.
  3. A krém elkészítéséhez: a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot, a kávét, a tejszínhabot, valamint az eszpresszó port és a vanília kivonatot egy robotgéppel dolgozd össze, amíg sima krémet nem kapsz.
  4. Öntsd ezt a krémet a kekszes alapra, és tedd vissza a hűtőbe még egy órára.
  5. Ha letelt az egy óra, már csak a díszítés van hátra: a torta tetejére locsolj csokit és karamellszirupot, majd kínáld meg egy kis tejszínhabbal és csokireszelékkel is.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version