A nyári hőségben a nap legnehezebben túlélhető időszaka a délután. Mivel a szieszta intézménye hazánkban még nem került bevezetésre, szükségünk van olyan életmentő trükkökre, amikkel ebéd után is kihúzhatjuk a munkahelyen. Ez a mentával megbolondított jegeskávé tökéletes segítség lesz, hogy új lendületre kapj egy meleg nyári délután!
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 és 1/2 csésze lefőzött eszpresszó, lehűtve
- 1 és 1/2 csésze jég
- 2 ek. barna cukor
- 10 nagyobb friss mentalevél
- 1/4 csésze tej (vagy fele-fele arányban tej és tejszín)
Nincs más dolgod, mint az összes hozzávalót turmixba tenni és addig turmixolni, amíg a jégből dara nem lesz. Fogyaszd el azonnal, és élvezd hűsítő hatást!
Forrás: Always Order Dessert