Bűnözz csokival!

nlc | 2016. Szeptember 17.
Esik az eső, sok a házimunka, vagy csak egyszerűen fárasztó volt a hét és szükséged van egy kis lazításra? Akkor ideje elővenni az egyik legcsokisabb desszert receptjét, ami majd szépen mindent helyrebillent! Átmenetileg legalábbis biztosan.

Éjfekete, bűnös csokoládé mousse

Hozzávalók:

  • 100 g cukor
  • csipet só
  • 8 db tojás
  • 300 g étcsokoládé
  • 300 ml tejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 75 ml amaretto likőr
  • 400 g aszalt meggy
  • 1 csomag szezámmagos szelet
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd keverjünk hozzá egy csipet sót!
A tojás sárgájához adjuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad!
Közben a tojás fehérjéhez adjunk egy csipet sót, és verjük fel kemény habbá!
Egy harmadik tálban verjük fel a tejszínt is kemény habbá!
A tojássárgát keverjük jól össze 2 evőkanál kakaóval és a 75 ml amarettóval, és dolgozzuk jól össze. Ehhez adjuk hozzá a tejszínt, és óvatosan keverjük össze. Utána keverjük hozzá a tojásfehérje habját is!
A kész masszát finoman kanalazzuk át kisebb tálkákba, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe!
Az aszalt meggyet tegyük egy tálba, öntsük nyakon 1 dl amarettóval és 1 dl vízzel, tegyük fel a gázra és forrásig főzzük. Forrás után hagyjuk 10 percig állni, hogy a meggyek jól megduzzadjanak.
A szezámmagos szeleteket zúzzuk össze egy mozsárban!
Vegyük elő a mousse-t a hűtőből, kanalazzuk rá a meggyet, és szórjuk meg a szezámmaggal!

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Exit mobile version