Készíts hagyományos, indiai lepénykenyeret egy kis csavarral!

nlc | 2016. Szeptember 26.
Ha kóstoltad már az indiaiak hagyományos kenyerét, a naant, biztosan nem kell győzködjünk arról, hogy a saját készítésű változatát is kipróbáld. A most következő recept alapján baconnel és fokhagymával dobhatod fel.

Ha jártál már indiai étteremben, biztos ismered a naan kenyeret, az indiaiak hagyományos, lapos kenyerét, ami ránézésre leginkább a mi krumplilángosunkhoz hasonlít. Az isteni, vékony tésztájú kenyeret házilag is elkészíthetjük, ráadásul még fel is dobhatjuk egy kis baconnel és fokhagymával, ahogy az az alábbi receptben is történik. 

 Házi naan kenyér baconnel és fokhagymával

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1. A liszthez keverd hozzá sütőport, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát.
  2. A liszt közepében hozz létre egy mélyedést, ide öntsd a vajat, a joghurtot, a tejet és a vizet.
  3. Kézzel gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, adj hozzá még vizet.
  4. Egy kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a bacont, majd gyúrd össze újra gombóccá. Vágd fel 4 egyenlő részre.
  5. A tésztadarabokból formázz gombócokat, majd lapítsd ki őket.Szórj rájuk a fekete kömény magjából, amiket nyomkodj bele a tésztába.
  6. Forró serpenyőben kezd el sütni a kenyereket.
  7. Ha megsültek, kend meg őket a fokhagymás vajjal, majd szórd meg friss korianderrel is. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Exit mobile version