Sült zöldséges egytál, olyan színes, mint az ősz

nlc | 2016. Október 04.
Ez a csupa szín főétel nemcsak a finom ízeket garantálja, a jókedvet is!

Tartanál egy húsmentes napot? Szuper ötlet, és az ilyen recepteknek hála, mint a most következő, attól sem kell tartanod, hogy hús nélkül nem laksz majd jól. Ebben a tálban a finom és színes sült zöldségek garantálják az ínycsiklandó ízeket, a quinoa (helyettesítheted bulgurral is) pedig biztosítja a jóllakottság érzetét. Dobd össze vacsorára, vagy vidd magaddal a munkahelyedre ebédnek. Íme:

Sült zöldséges quinoatál

Hozzávalók:

A quinoához:

Elkészítés:

  1. A felkockázott zöldségeket keverd össze a sóval, borssal, fokhagymaporral, citromhéjjal és olívaolajjal egy nagy tálban.
  2. Szórd őket egy tepsire és 200 fokos sütőben 40 percig süsd.
  3. Ezalatt készítsd el a quinoát: hevítsd fel az olajat, majd pirítsd rajta a quinoaszemeket 2 percig. Ezután öntsd fel vízzel, sózd, és hagyd közepes lángon főni 15-20 percig. Ha bulgurt készítesz, ugyanígy járj el.
  4. Keverd össze a sült zöldségekkel, szórd rá a mandulát, valamint kínáld meg egy kis petrezselyemmel és citromhéjjal. Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Exit mobile version