A rizottó igazi komfortétel: ahogy a szánkban megérezzük a krémes textúrát, egyből mintha minden bajunkat elfújták volna! Ha te is megkívántad, de eddig tartottál az elkészítésétől, próbáld ki a most következő receptet, amiben olyan friss ízek keverednek, mint a citrom és a fokhagyma, zöldborsóval keveredve. Az elkészítésben egy videó is a segítségedre lesz.
Még több rizottórecept az NLCafén:
- Gombás rizottó Jamie Oliver-módra
- Fehérboros-mascarponés rizottó
- Rizottó koktélrákkal
Citromos-fokhagymás rizottó zöldborsóval
Hozzávalók:
2-4 adaghoz
- 1 ek. vaj
- 1 hagyma, felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 250 g arborio rizottórizs
- 850 ml zöldséges alaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 citrom leve
- reszelt parmezán, friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
- Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Párold rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát.
- Öntsd rá a rizst és pirítsd 1 percig.
- A zöldségalaplé körülbelül egyhatodát öntsd először hozzá. Ha felszívódott, a maradékot két részletben add hozzá.
- Keverd hozzá a borsót és a citromlevet és főzd még 3-4 percig.
- Reszelt parmezánnal megszórva és friss petrezselyemmel megkínálva tálald. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty