Süss kukoricás tócsnit!

nlc | 2016. Október 05.
Ebédre, vacsorára vagy uzsonnára, egy finom tócsniban sosem fogunk csalódni! Most megtudhatod, hogyan készítheted el krumpli helyett kukoricával.

A tócsni az egyik legfinomabb magyar ételek egyike, ám hasonló kiadásai a világ más pontjain is nagy népszerűségnek örvendenek. A hagyományos tócsni krumpliból készül, de bátran kísérletezhetünk más alapanyagokkal is: például cukkinivel vagy kukoricával. Mi most az utóbbira hoztunk egy finom és laktató példát, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

Sajtos-kukoricás tócsni

Hozzávalók:

12 darabhoz

Elkészítés:

  1.  A tojásokat verd fel.
  2. Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
  3. Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
  4. Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával. Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Exit mobile version