Gasztro

Egyszerű, gyors és finom tócsni receptje

Ha gyorsan készítenél egyszerűen valami finomat, mindenképpen próbáld ki ezt a tócsnireceptet. Fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva laktató ebéd, vacsora lehet. És még a gyerekek is imádni fogják.

A tócsni a tradicionális magyar ételek egyike. A különlegesen finom krumplis recept alapján gyorsan, olcsón és egyszerűen készíthetsz laktató ebédet, vacsorát. Önálló fogásként is megállja a helyét, de szárazabb húsok mellé köretnek is kiváló. Tejföllel megöntözve, sajttal megszórva a gyerekek is nagyon kedvelik.

A tócsni hozzávalói 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el a tócsnit

A krumplit hámozd meg, alaposan mosd le, töröld szárazra és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Keverd hozzá a lisztet és a felvert tojást. A tócsni a palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb legyen, ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd állni 15 percet.

Közben serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A többféleképpen is elkészíthető tócsnikat evőkanál segítségével szaggasd ki a tésztából, és bőséges zsiradékban néhány perc alatt süsd mindkét oldalukat pirosra.

Papírtörlőre szedve itasd le a felesleges olajat. Melegen önmagában, vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva kínáld.

NLCafé tipp: a tócsni tésztáját fél csomag összevágott medvehagymával is dúsíthatod. Még különlegesebb, még finomabb. Az alapreceptet karikákra vágott zöldhagymával megszórva is kínálhatod.

Egyszerű, gyors is finom tócsni recept

További tócsnireceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top