Gasztro

Szuperegészséges krumplis cukkinilepény – recepttel

Itt egy egészséges alternatíva a magyar gyomornak is nagyon kedves tócsni helyett.

A hagyományos krumplis lepényféléket – például a reszelt verziót, azaz a tócsnit – nehéz nem szeretni, főleg ha az ember bő kézzel megkoronázza fokhagymával és tejföllel a kisült darabokat. Persze az olajos-krumplis fogás nem épp a legegészségesebb, szóval ha nem szeretnénk lemondani erről az ételről, ugyanakkor szívesen varázsolnánk kicsit egészségesebbé, akkor jól figyeljünk.

A titok a cukkini. Ezzel a zöldséggel könnyedebbé tehetjük a fogást – és nem mellesleg puhábbá, finomabbá is.

Szuperegészséges krumplis cukkinilepény - recepttel

Szükségünk lesz hozzá:

  • 5 apróbb krumplira
  • 2 csésze cukkinire
  • 2 tojásra
  • fél csésze lisztre
  • 1 teáskanál sóra
  • 1 apróra vágott vöröshagymára
  • 1 csésze avokádóolajra a sütéshez

A lereszelt zöldségeket, a hagymát, a lisztet a sót és a tojásokat egy nagy tálban összekeverjük, majd a masszából lepényeket formázunk a kezünkkel. Ezeket a felhevített avokádóolajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Egészséges és finom megoldás, érdemes kipróbálni!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top