Az ősz kihagyhatatlan receptje: New York-i sütőtökös sajttorta

nlc | 2016. Október 08.
Sütőtök és sajttorta egyben? Ugye nem hangzik rosszul? Bizony, és az íze is valami egészen frenetikus. A kalóriát ugyan nem spórolhatjuk ki belőle, mégis ezt a különleges őszi desszertet vétek lenne kihagyni a sütőtökszezon kellős közepén.

Ha egyszer is kóstoltad az eredeti New York-i sajttortát, akkor könnyen el tudod képzelni, milyen lehet az sütőtökkel megbolondítva. Káprázatos, frenetikus, igazi őszi csemege. Na, felkészültél a sütésre? Az eredeti recept hozzávalóit bögrében adták meg, így ezen mi sem változtattunk. 1 bögre = 2,5 dl

A New York-i sütőtökös sajttorta hozzávalói

A tésztához

A sajtkrémhez

Így készül a New York-i sütőtökös sajttorta

165 fokra melegítsd elő a sütőt. Kapcsos tortaformát vajazz és lisztezz ki alaposan, vagy sütőpapírral béleld.

Keverd a darált kekszhez a cukrot, a fahéjat, az olvasztott vajat. A masszát egyenletesen simítsd a tortaformába. Told a forró sütőbe a sajttorta alapját és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Közben készítsd el a sajtkrémet. Az előzőleg megpucolt, kockára vágott és kevés vízben 10-15 perc alatt puhára párolt és már kihűlt sütőtököt robotgéppel pürésítsd. Szintén a robotgép segítségével a sajtkrémet habosítsd a cukorral. Add hozzá előbb a tejszínt, aztán a sütőtökpürét, és keverd krémesre. Egyesével keverd a krémhez a tojásokat, majd a vaníliaaromát és a fűszerkeveréket is add hozzá. Öntsd a sütőtökös sajtkrémet a kihűlt tésztára.

Helyezd a sütőbe egy forró vízzel megtöltött edényt lehetőleg a sütőrács alá. A sütőrácsra a vizes edény fölé told a tortaformát, és süsd a sütőtökös sajttortát 1 óra 45 percen át. A sütési idő leteltét követően kapcsold ki a sütőt, de az ajtót csak résnyire nyisd, és így hagyd kihűlni a süteményt. Tálalás előtt szórd meg kevés fahéjjal vagy cukrozatlan kakaóporral.

További sütőtökös receptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version