Egy falat tökéletesség: sütőtökös-fügés-kecskesajtos pite

nlc | 2016. Október 11.
Tökéletes őszi recept mindennel, amiért érdemes élni: van benne sütőtök, kecskesajt és édes füge... ja, és ráadásul a tészta is gluténmentes!

Szerintünk már az is a boldogság egyik legmagasabb formája, ha csak végignézzük ezeket az ínycsiklandozó képeket, szóval bele sem merünk gondolni, milyen lehet most, a szürke esős időtől elmenekülve beleharapni egy szelet sütőtökös csodába… Valószínűleg túl jó.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. Locsoljuk meg a sütőtökkockákat egy kis olajjal, és tegyük őket sütőbe úgy 30 percre.

3. Míg a tök készül, gyúrjuk meg a tésztát az alapanyagokból, és béleljünk ki vele egy közepes piteformát. Ha kész, süssük elő a pitét nagyjából 10 perc alatt!

4. Egy nagyobb edényben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a ricottát, a fűszereket és kinyomott fokhagymát,  míg egységes masszát nem kapunk.

5. Tegyük bele a bazsalikom felét a keverékbe, majd helyezzük bele a kecskesajtot is, apróbb darabokban.

6. A piteformába helyezzük el a sütőtököt, öntsük nyakon a ricottás mártással, végül pedig helyezzük rá a fügeszeleteket. 40 perc alatt süssük készre!

7. A maradék bazsalikommal megszórva tálaljuk, és fogyasszuk nagyon-nagyon boldogan.

GeorgEats

Exit mobile version