A tökéletes délutáni nasi: klasszikus csokis keksz sütőtökkel

nlc | 2016. Október 14.
A sütőtök ismét bebizonyítja, hogy megérdemelt helye van az édességek közt!

Ahogy egyre mélyebben megyünk bele az őszbe, én annál biztosabb vagyok benne, hogy a sütőtöknek igenis helye van az édességekben. A zabkását még krémesebbé teszi, a tortákban egyszerűen isteni, sőt még a fagyiban is megállja a helyét. A sütőtök most ismét bizonyít, méghozzá azt, hogy az önmagában is mennyei amerikai csokis kekszet még frenetikusabbá teszi – így még nem omlott csokis keksz a szádban!

Sütőtökös csokis keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  Keverd össze egy közepes méretű tálban a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a gyömbért. Tedd félre.
  2. A vajat keverd krémesre robotgéppel. Add hozzá a barna és a fehér cukrot, dolgozd el benne. Ezután jöhet a tojás, majd a vanília.
  3. Keverd ehhez a lisztet és a sütőtököt is, végül pedig a csokichipset.
  4. Egy fagyis kanál segítségével vájj ki a tésztából gombócokat, majd lapítsd őket korongokká egy kivajazott sütőpapírral borított tepsin.
  5. 190 fokos sütőben 15-17 percig süsd. Ha kivetted, hagyd 2 percig a tepsin, utána tálald. 22-24 darab lesz belőle.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version