Néha a nagy klasszikusokra is ráfér egy kis vérfrissítés, ránk meg egy kis változatosság! Ha szereted a rizses húst, de már kezd unalmassá válni, akkor készíts helyette fűszeres-zöldséges rizst, amibe pirított koktélrák és egy kis chorizo kolbász is kerül (hogy a húsimádók se unatkozzanak). Tökéletes választás, ha valami gyors, mégis izgalmas vacsoratippre vadászol. Íme:
Fűszeres rizs rákocskákkal
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csili paprika
- 1 piros paprika
- 100 g chorizo kolbász
- fél teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál bors
- 250 g rizs
- 400 ml víz
- 100 g zöldborsó
- 150 g koktélrák
Elkészítés:
- Hevíts olívaolajat, pirítsd meg rajta a hagymákat és a paprikákat. Körülbelül 1 perc elteltével add hozzá a felszeletelt kolbászt is.
- Keverd hozzá a kurkumát, a sót, a borsot és a rizst is.
- Öntsd fel a vízzel, és fedő alatt hagyd 20 percig főni.
- Ha letelt, keverd hozzá a zöldborsót és a rákocskákat. Addig főzd még, amíg a rákoknak nem lesz rózsaszín a színük (körülbelül 3-4 perc). Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty