A francia almás sütemény pillanatok alatt elkészül. Kezdőknek sem okozhat gondot a sütése. Bőven elegendő egyszer kipróbálni a receptet, mert olyan egyszerű, hogy második alkalommal már fejből dobod össze. A legfinomabb almás süteményt nem lehet megunni. A hozzávalók mennyiségét bögrében adtuk meg, 1 bögre = 2,5 dl.
Fóliába csomagolva pedig napokig friss marad – már ha nem fogy el még melegen, a sütőből kivéve.
A francia almás sütemény hozzávalói
- 3/4 bögre liszt
- 3/4 bögre cukor
- 1 csomag vaj (10 dkg)
- 3 nagy alma
- 2 nagy tojás
- 2 ek. almalé
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1,5 tk. sütőpor
- 1/2 mk. só
Így készítheted el a francia almás süteményt
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajazz és lisztezz ki.
Nagyobb keverőtálba mérd ki a lisztet, keverd hozzá a sót és a sütőport, végül a vajat.
Egy másik edényben keverd habosra a tojásokat a cukorral, a vaníliaaromával és az almalével. Adagonként jöhet hozzá a vajas-lisztes keverék, végül a meghámozott, kimagozott, kockára vágott almát is keverd a tésztához.
Az almás sütit, ami nélkül nem múlhat el a hétvége, töltsd az előkészített tortaformába, majd told a forró sütőbe, és 55-60 percig süsd. A sütés végén tűpróbával ellenőrizd, hogy a süti közepe is kellően átsült-e. A francia almás süteményt szeletekre vágva, fahéjas porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal kínáld.
Szuper almás sütemények receptjei az NLCafén
- A legegyszerűbb őszi almás sütemény receptje
- Különlegesen finom sütemény: almás kalácsfelfújt
- Az almás-karamellás süteménynél nincs finomabb édesség
- Gyors, puha, abbahagyhatatlan – mennyei almás sütemény
Fotók: Pinterest