Heti haladag: kenyérmorzsával sült hal spenóttal

nlc | 2016. Október 23.
Ha egész héten nem ettél halat, akkor most ideje bepótolni. Hoztunk is egy finom receptet, amit bárki el tud készíteni. Egy könnyű leves elé, egy egyszerű desszert utána, és kész is a tökéletes vasárnapi ebéd.

 

Kenyérmorzsával sült hal szójás-szezámos spenóttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1,5 dl + sütéshez olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 3 szelet (száraz) kenyér
  • 80 dkg fehér húsú tengeri halfilé

Köret:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 50 dkg spenótlevél
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál szezámolaj
Kategóriafőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A megmosott citrom héját reszeljük le, keverjük el az olívaolajjal, őröljünk hozzá borsot, facsarjuk hozzá negyed citrom levét. A megmosott, szárazra törölt halat tegyük egy tálba, sózzuk, kenjük meg az olajos páccal, fedjük le, tegyük legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

A kenyeret morzsoljuk le, tegyük a halat egy vékonyan beolajozott tepsire, szórjunk rá kenyérmorzsát, a morzsa tetejét spricceljük meg kevés olajjal (így szebben sül), és 220 fokos sütőben süssük pirosra 20 perc alatt.

A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg. A megmosott spenótot enyhén fonnyasszuk meg a szezámolaj és a szójaszósz keverékében, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a pirított szezámmagot, sózzuk, borsozzuk. A hal mellé kínáljuk.

 

Még több halas recept az NLCafén:

Exit mobile version