Az avokádós tojástekercsek a legfinomabb egészséges előételek, amiket csak kóstolhatsz

nlc | 2016. November 10.
Ez az avokádós tojástekercs nemcsak isteni finom, hanem ráadásul egy igazi tápanyagbomba is. Imádni fogod!

Ha te is az avokádó rajongótáborába tartozol, biztos egész garmadányi gyűjteményed van már az avokádós receptekből. De egy kis újdonság mindig jól jön, ezért hoztunk egy újabb fantasztikus avokádós receptet, ami szuper előételként működik. Tojás, szárított paradicsom és mindehhez egy isteni kesudiós mártogatós – neked is ki kell próbálnod!

Avokádós tojástekercsek

Hozzávalók:

6 személyre

A mártogatóshoz:

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a lime levét, a felaprított avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot, fokhagymát, sót és koriandert.
  2. Egy kisebb tálban verd fel a tojást.
  3. A szobahőmérsékletű filotésztát oszd 4 részre (ebből 3-at fogsz használni). Tégy az avokádókrémből egy csíkot az egyik oldalára, a tészta maradék részére pedig kenj a tojásból. Tekerd fel, majd a végeit hajtogasd be. Kend meg tojással, olívaolajjal.
  4. A tekercseket pár percig süsd forró serpenyőben.
  5. A mártáshoz, a kesudiót áztasd be a vízbe 30 percre. Ha letelt, öntsd aprítógépbe és add hozzá az összes hozzávalót. Krémes állagúra aprítsd. Jó étvágyat!

Forrás: Glow

Exit mobile version