Gluténmentes baconös-cukkinis muffinok – a tökéletes reggeli

nlc | 2016. November 11.
Turbózd fel a reggelit egy ilyen laktató, tojásból készülő muffinnal, amibe kerül cukkini és bacon is - ráadásul az egész teljesen gluténmentes!

Az ember állandóan keresi az újabb és újabb reggeliötleteket, amikkel kiléphet a müzli, rántotta és zabkása bizonyos idő után szinte őrjítővé váló körforgásából, de az is tény, hogy nem szeretük sokat bajlódni az ételekkel reggelente.

Minden szempontból tökéletesek lehetnek ezek a tojásos muffinok, amikhez alig kell néhány hozzávaló, és pikk-pakk elkészülnek a mutatós, ízletes falatok!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy muffinsütőben zsírozzuk ki a formák belsejét!

2. Egy kis serpenyőben süssük ropogósra a bacon szeleteket! A kész szalonnát tegyük papírtörlőre, majd ha kihűlt, vágjuk kisebb darabokra!

3. Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a sót illetve borsot ízlés szerint. Dobjuk bele a reszelt cukkinit, a bacont és a sajtot is!

4. A tojásos keveréket töltsük a formákba és nagyjából 25-30 perc alatt süssük aranybarnára a muffinokat!

Greatist

Exit mobile version