Francia nevéből adódóan, az emberek a crème brûlée neve hallatán egyből egy exkluzív desszertre asszociálnak, aminek az elkészítéséhez biztos szakácstudomány szükséges. Aki azonban készített már crème brûlée-t, azaz égetett krémet, az tudja, hogy a világ egyik legegyszerűbb édességéről van szó! Ez a csodás desszert már önmagában is tökéletes, ám ha megbolondítanád egy kicsit, próbáld ki mindenki nagy kedvencével, az Oreo keksszel! Tudomásunk szerint, az Oreo még egy desszertnek sem ártott. Íme, a recept:
Oreo kekszes creme brulee
Hozzávalók:
8 adaghoz
- 4 csésze zsíros tejszín
- 16 Oreo keksz
- 2 tk. vanília
- 6 tojássárgája
- 1 csésze cukor
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
- A kekszeket válaszd külön: a krémet tedd egy tálba, a kekszet egy másikba.
- A krémet és a tejszínt közepes láng felett melegítsd fel, hogy teljesen összeolvadjanak. Add hozzá a vaníliát, majd vedd le a tűzről és tedd félre.
- Egy tálban verd fel a tojásokat a cukor felével. Add hozzá a tejszínes krémet, több adagban. keverd el alaposan.
- A kerámia crème brûlée-formákat helyezd egy tepsire, majd töltsd fel őket a krémmel.
- Zúzd össze a kekszet és az így kapott morzsából szórj mindegyik kis edény tetejére egy evőkanálnyit.
- A tepsit öntsd fel forrásban lévő vízzel és így tedd sütőbe 45 percre.
- Ha elkészültek, tedd őket hűtőbe 2 órára. Ezután szórd a tetejükre a maradék cukrot, amit flambírozópisztoly segítségével (vagy sima lánggal) karamellizálj! Jó étvágyat!
Forrás: Tasty