Ennél izgalmasabb desszertet még nem láttál: crème brûlée és Oreo találkozása

nlc | 2016. November 16.
Méghogy két dudás nem fér meg egy csárdában! A crème brûlée és az Oreo márpedig remekül kiegészítik egymást, egy tökéletesen hedonista desszertben.

Francia nevéből adódóan, az emberek a crème brûlée neve hallatán egyből egy exkluzív desszertre asszociálnak, aminek az elkészítéséhez biztos szakácstudomány szükséges. Aki azonban készített már crème brûlée-t, azaz égetett krémet, az tudja, hogy a világ egyik legegyszerűbb édességéről van szó! Ez a csodás desszert már önmagában is tökéletes, ám ha megbolondítanád egy kicsit, próbáld ki mindenki nagy kedvencével, az Oreo keksszel! Tudomásunk szerint, az Oreo még egy desszertnek sem ártott. Íme, a recept:

 Oreo kekszes creme brulee

Hozzávalók:

8 adaghoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
  2. A kekszeket válaszd külön: a krémet tedd egy tálba, a kekszet egy másikba.
  3. A krémet és a tejszínt közepes láng felett melegítsd fel, hogy teljesen összeolvadjanak. Add hozzá a vaníliát, majd vedd le a tűzről és tedd félre.
  4. Egy tálban verd fel a tojásokat a cukor felével. Add hozzá a tejszínes krémet, több adagban. keverd el alaposan.
  5. A kerámia crème brûlée-formákat helyezd egy tepsire, majd töltsd fel őket a krémmel.
  6. Zúzd össze a kekszet és az így kapott morzsából szórj mindegyik kis edény tetejére egy evőkanálnyit.
  7. A tepsit öntsd fel forrásban lévő vízzel és így tedd sütőbe 45 percre.
  8. Ha elkészültek, tedd őket hűtőbe 2 órára. Ezután szórd a tetejükre a maradék cukrot, amit flambírozópisztoly segítségével (vagy sima lánggal) karamellizálj! Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Exit mobile version