Biztos veled is előfordult, hogy egyszerre kívántál valami édes és valami sós harapnivalót, de arra valószínűleg nem gondoltál, hogy csokit majszolj egy szelet sajthoz. Egy ausztrál sajtkészítő azonban igen.
A melbourne-i Curds and Whey tejtermelő cégnél úgy gondolták, ugyan mi rossz sülhet ki belőle, ha az isteni olasz kéksajthoz egy kis csokit is adnak? Így született meg a Choco 21 névre keresztelt sajthibrid: a kék sajthoz az érlelés során csokoládélikőrt csepegtettek, majd a tetetjét kakaóba mártották, végül pedig megszórták csokichipsszel. Nem mondhatnánk, hogy rosszul néz ki:
A különleges sajt készítője elmondta, hogy a csoki csak az aromáját adja a lágy kék sajthoz, édes ízre nem kell számítani. A csokis sajtért már most bolondulnak az emberek, ezért elképzelhető, hogy nemsokára az egész világot meghódítja.
Forrás: Mashable