Egyszerű kenyérpuding, amit az egész család szeretni fog

nlc | 2016. November 18.
A klasszikus kenyérpuding a világ egyik legegyszerűbb édessége, mindannyiunkban felidézheti az otthon melegét. Lepd meg vele te is a családot, és az öröm nem marad el!

 Néha szeretjük eljátszani a mestercukrászt, és extravagáns desszertekkel kísérletezünk, de vannak olyan napok, mikor inkább egyszerű, rusztikus ízekre vágyunk. Ezekre a napokra tökéletes választás a klasszikus kenyérpuding, amit a család legalább ugyanannyira értékel majd, mint egy cukrászmesterművet!

Klasszikus kenyérpuding

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A tejet a vajjal együtt forrald fel, majd tedd félre.
  3. A tojást verd fel a cukorral.
  4. A kenyérből készíts kockákat, és forgasd bele a tojásba. Ha szeretnél, adj hozzá egy kis vaníliaaromát, fahéjat vagy mazsolát is.
  5. Öntsd rá a tojásba forgatott kenyérre a tejet.
  6. Az így kapott mixet öntsd egy kerámiaedénybe, amit helyezz egy magas falú tepsire. A tepsibe önts vizet úgy, hogy a kerámiaedény feléig érjen.
  7. 40-45 percig süsd, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt kés simán jön ki belőle. Nyolc ember is jóllakhat belőle. 

Forrás: Little things

Exit mobile version