Néha szeretjük eljátszani a mestercukrászt, és extravagáns desszertekkel kísérletezünk, de vannak olyan napok, mikor inkább egyszerű, rusztikus ízekre vágyunk. Ezekre a napokra tökéletes választás a klasszikus kenyérpuding, amit a család legalább ugyanannyira értékel majd, mint egy cukrászmesterművet!
Klasszikus kenyérpuding
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 1/4 csésze vaj
- 2 tojás
- 1/2 csésze cukor
- egy csipet só
- 10 szelet kenyér
- opcionális: fahéj, mazsola, vaníliaaroma
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A tejet a vajjal együtt forrald fel, majd tedd félre.
- A tojást verd fel a cukorral.
- A kenyérből készíts kockákat, és forgasd bele a tojásba. Ha szeretnél, adj hozzá egy kis vaníliaaromát, fahéjat vagy mazsolát is.
- Öntsd rá a tojásba forgatott kenyérre a tejet.
- Az így kapott mixet öntsd egy kerámiaedénybe, amit helyezz egy magas falú tepsire. A tepsibe önts vizet úgy, hogy a kerámiaedény feléig érjen.
- 40-45 percig süsd, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt kés simán jön ki belőle. Nyolc ember is jóllakhat belőle.
Forrás: Little things