Nem fogod megbánni, ha ezúttal sósan készíted a palacsintát – erre a verzióra lekvár és kakaói helyett újhagyma és isteni füstölt lazac kerül, így akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló fogás!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 5 nagy tojás
- 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál só
- 3/4 csésze tej
- 1/2 csésze reszelt ementáli sajt
- 1 csomag újhagyma
- 100-150 gramm füstölt lazac
- egy marék kapor
Elkészítés:
1. Vajazzunk ki egy serpenyőt, amit a sütőbe is tehetünk, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra – benne a serpenyővel!
2. Mossuk meg az újhagymákat, vágjuk le a fehér végét és szeljük fel őket vékonyan hosszában!
3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet és a tojásokat, majd adjuk hozzá a sót és a lisztet, és kavargassuk, míg egyenletes, sima tésztát nem kapunk!
4. Ha a sütő elérte a kívánt hőmérsékletet, vegyük ki a serpenyőt, egyengessük el benne az olvadt vajat, majd öntsük rá a tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 20 percre!
5. A tűzhelyen egy serpenyőben hevítsük olívaolajat, dobjuk bele a hagymát, és 10 perc alatt süssük puhára!
6. Vegyük ki a serpenyőt, gyorsan szórjuk meg reszelt sajttal a “palacsintát”, majd jöhet rá a sült újhagyma és a füstölt lazacszeletek is. Friss kaporral megszórva tálaljuk!