Mit főzzek ma? Olívás-citromos csirkét!

nlc | 2016. November 19.
Ha még nincs ötleted, hogy mit főzz ma, akkor próbáld ki ezt az olívás-citromos csirkét. Isteni egytálétel, ami citrusos ízvilágával egy kicsit még a nyarat is felidézi.

Olívás-citromos csirke

Hozzávalók:

  • só, bors
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 db citrom
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 kg csirkemell
  • 2 db lila hagyma
  • kevés olívaolaj
  • 100 g olívabogyó
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Előkészítünk egy nagy tűzálló tálat.

2. A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk, a lila hagymát is meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A citromot megmossuk és felkarikázzuk.

3. A krumplit a sütőtálba halmozzuk, rászórjuk a lila hagymát, a citromot és az olívát.

4. A húslevesalaplevet elkeverjük a paradicsompürével és a balzsamecettel, és ráöntjük a tál tartalmára.

5. Legfelülre kerülnek a csirkedarabok, sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.

6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.

7. Ha ez kész, akkor a csirkedarabokat kivesszük, jénaiba tesszük, vagy alufóliával lefedjük, hogy meleg maradjon, és a sütőtálat még visszatoljuk 10 percre 220 fokon.

 

Exit mobile version