Hadd főzzek ma magamnak – egy jó levest!

nlc | 2016. November 20.
Ez a leves maga az ősz! Karfiol, tökmag, sárgarépa a főszereplő, és a végeredmény: egyszerűen mennyei. Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert ezt a levest még azok is szívesen megeszik majd, akik egyébként nem rajonganak a karfiolért!

 

Rozmaringos karfiolkrémleves tökmagolajos sült répával

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 tk. + pár csipet só
  • késhegyni szerecsendió
  • pár csepp citrom leve
  • 3 ek. olívaolaj
  • 0,5 kg karfiol
  • 1 ek. rozmaring
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 ek. vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 dl húsleves

Sült sárgarépa:

  • 2-3 csipet só
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. currypor
  • 1 ek. tökmagolaj
Kategórialeves
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A répakockákat forgassuk össze az olajjal, és ha használunk fűszert, azzal és a sóval, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 12-14 percig sütjük. Közben a vöröshagymát egy fazékban a vaj és olívaolaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Hozzáadom a rozmaringot, fokhagymát, párszor átforgatom, rádobom a karfiolt, felengedem a húslevessel, és fedő alatt, forrástól számított 15-18 perc alatt puhára főzöm. Ha megfőtt, pürésítem, szerecsendióval, sóval, borssal, citromlével fűszerezem. Tálaláskor a tökmagolajjal elkevert sült répát a tányér közepére halmozom, köré merem a levest, extra tökmagolajjal és frissen őrölt borssal díszítem.

 

Exit mobile version