Itt a felnőttek forró csokija: édes, forró ital rumból

nlc | 2016. November 21.
A forró csokiból talán már kinőttünk, de a hideg téli estéken bekuckózva muszáj valami édes, forró ital a kezünkbe. Legyen az egy ilyen mámoros, rumos csoda!

A tél a forró, melengető italok szezonja: hatalmas sütőtökös latték, lelkifurdalás nélkül magunkba döntött forró csokik, gőzölgő forralt borok a karácsonyi vásárban. Ez a recept egy különleges, édes forró ital, aminek alapja a rum némi karamellás ízzel és csodás téli fűszerekkel párosítva! Fogadjunk, hogy ez lesz a kedvenced!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábasban olvassuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és mézet, és kevergessük, míg homogén karamellmasszát kapunk.

2. Adjuk a keverékhez a fűszereket, és további 4-5 percig főzzük!

3. Csavarjuk fel a hőt közepes lángra, és adjuk hozzá a vizet is!

4. Ha a keverék már forró, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a rumot! Keverjük össze!

5. Az italt osszuk szét csészébe, és néhány fahéjrúddal díszítve tálaljuk!

PureWow

Exit mobile version