A tél a forró, melengető italok szezonja: hatalmas sütőtökös latték, lelkifurdalás nélkül magunkba döntött forró csokik, gőzölgő forralt borok a karácsonyi vásárban. Ez a recept egy különleges, édes forró ital, aminek alapja a rum némi karamellás ízzel és csodás téli fűszerekkel párosítva! Fogadjunk, hogy ez lesz a kedvenced!
Hozzávalók:
- 6 ek. sózatlan vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1/4 csésze méz
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. gyömbér
- 1/2 tk. szerecsendió
- 2 csésze víz
- 1 csésze rum
- (1-1 rúd fahéj a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. Egy nagyobb lábasban olvassuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és mézet, és kevergessük, míg homogén karamellmasszát kapunk.
2. Adjuk a keverékhez a fűszereket, és további 4-5 percig főzzük!
3. Csavarjuk fel a hőt közepes lángra, és adjuk hozzá a vizet is!
4. Ha a keverék már forró, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a rumot! Keverjük össze!
5. Az italt osszuk szét csészébe, és néhány fahéjrúddal díszítve tálaljuk!