Ha unod a sütőtökpitét, készítsd el ezt az isteni édességet!

nlc | 2016. November 30.
Ha szükséged van egy kis szusszanásra két sütőtökös fogás között, vesd be az édesburgonyát!

Még ha imádod a sütőtököt, sem árt egy kis szünetet tartani, hogy ne unj rá teljesen. Ilyen esetekre szuper megoldás az édesburgonya: ízében és állagában is emlékeztet a sütőtökre, mégis más élményt nyújt. Tudtad, hogy édesburgonyából is készíthetsz isteni pitét? Most megmutatjuk, hogyan!

Édesburgonyás pite kókuszos krémmel

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A töltelékhez:

A kókuszos krémhez:

Elkészítés:

  1.  A diót és a zabpelyhet daráld porrá. Keverd össze a liszttel.
  2. A lisztes mixhez keverd hozzá a kókuszolajat. Alaposan dolgozd össze.
  3. Keverd bele a mézet (juharszirupot), hogy összefogja a tésztát.
  4. Oszlasd el egy piteforma alján a tésztát, majd 190 fokos sütőben 20-25 percig süsd.
  5. A töltelékhez: keverd össze alaposan a cukrot és a kukoricakeményítőt. Add hozzá az édesburgonyát, a mandulatejet és a fűszereket. Keverd addig, amíg egynemű krémet nem kapsz.
  6. A tölteléket öntsd a megsült alapra, és 1 órán át süsd. Ezután 1 órát hagyd hűlni.
  7. A kókusztejről öntsd le a folyadékot és a sűrű tejet verd a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Kend el egyenlően a kihűlt pitén és már tálalhatod is!

Popsugar

Exit mobile version