Hogy a kacsamáj sütése mennyire egyszerű, magad is meglepődsz, ha elkészíted kipróbált és bevált receptünket. Mennyei és elronthatatlan. Íme.
Hozzávalók a kacsamáj sütéséhez
- 1 egész kacsamáj
- 1 kg kacsaháj
- 2 dl száraz Tokaji Szamorodni
- 4-5 gerezd fokhagyma
Így láss hozzá a kacsamáj sütéséhez
A kacsahájat nagyobb edénybe rendezd, majd nagyon lassan kezdd el hevíteni. Amikor a zsír kezd kiolvadni, de még nem melegedett föl teljesen, tedd bele a kacsamájat. Fontos, hogy a májat a kacsazsír teljesen belepje. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, és öntsd hozzá a száraz fehérbort is.
Továbbra is lassú tűzön, félig lefedve, nagyjából másfél órán át süsd a kacsamájat. A sütés végén az edényt a tűzről levéve, hagyd teljesen kihűlni. Annyi szeletet, amennyi éppen elfogy, emelj ki a zsírból. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve, ízlés szerint megsózva kínáld. A kacsamájhoz jól illik az áfonyalekvár. Próbáld ki ezzel is.
NLCafé-tipp: A recept alapján libamájat is süthetsz.
További kacsamájból készített ételek receptjeiből válogathatsz az NLCafén
- Így sütheted meg a kacsamájat libazsírban – recept
- Káprázatos recept: sült liba- vagy kacsamáj friss fügével és narancsredukcióval
- A Márton-napi libaételek mellett kacsamájat is készíthetsz
Fotók: Pinterest