Ez a legdiétásabb komfortkaja: avokádós sajtos tészta

nlc | 2016. November 30.
Nem bírod tovább egy tál meleg, krémes, sajtos tészta nélkül? Most megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt a népszerű komfortkaját egy picit diétásabban!

Mind átéltük már ezt a helyzetet: egy rosszabb napunkon, mikor az idő is rossz, az életkedvünk pedig a nullához közelít, úgy érezzük, most csak egy laktató, lélekmelengető komfortkaja segíthet átvészelni a válságot. Például egy nagy tál gőzölgő, mennyeien krémes és sajtban gazdag tésztaétel. Igen ám, de nem fogjuk-e még rosszabbul érezni magunkat egy ilyen kalóriabomba elfogyasztása után? Ha elbizonytalanodtál a válaszon, itt a megoldás: váltsd ki avokádóval a sajt egy részét, és máris diétabarátabbá tetted ezt a népszerű stresszkaját.

Avokádós kecskesajtos tészta

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

Elkészítés:

  1. Olvaszd fel egy serpenyőben a kókuszolajat. Pirítsd meg rajta a mandulalisztet. Főzd meg a tésztát.
  2. A feldarabolt avokádót a lime levével, a felaprított fokhagymával, a kecskesajttal, a chilivel, a bazsalikommal, a tejjel és a sóval együtt dolgozd össze aprítógépben vagy turmixban. Egy homogén állagú krémet kell kapnod.
  3. A megfőtt tésztát öntsd egy kerámia tálba, keverd hozzá az avokádós krémet. Szórd a tetejére a mandulalisztet, valamint a reszelt mozzarellát. 
  4. 175 fokos sütőben 7-8 percig süsd. Jó étvágyat!

Glow

Exit mobile version